Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Thermodynamic Properties of Moldy-Musty Contaminants of Wine

Publicações

Thermodynamic Properties of Moldy-Musty Contaminants of Wine

Título
Thermodynamic Properties of Moldy-Musty Contaminants of Wine
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2019
Autores
Almeida, ARRP
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Pinheiro, BDA
(Autor)
Outra
Santos, AFLOM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ferreira, ACS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Almeida Paz, FAA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Manuel J S Monte
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 64
Páginas: 4741-4753
ISSN: 0021-9568
Outras Informações
ID Authenticus: P-00Q-PR5
Abstract (EN): This paper reports thermodynamic properties of phase transitions of 2,4,6-trichloro and 2,4,6-tribromo anisoles and of 2,4,6-tribromophenol. The vapor pressures of both crystalline and liquid phases (including supercooled liquid) of the three compounds were measured, respectively, in the temperature ranges T = (297.1 to 368.3) K, T = (330.7 to 391.7) K, and T = (336.5 to 401.7) K, using a static method based on capacitance diaphragm manometers. Moreover, the sublimation vapor pressures of 2,4,6-tribromophenol were also measured in the temperature interval (307.2 to 329.2) K, using a Knudsen mass-loss effusion technique. The standard molar enthalpies, entropies, and Gibbs energies of sublimation and of vaporization, at reference temperatures, were derived from the experimental results as well as the (p,T) values of the triple point of each compound. The temperatures and molar enthalpies of fusion of the three benzene derivatives were determined using differential scanning calorimetry and were compared with the values derived indirectly from the vapor pressure measurements. The thermodynamic results were discussed together with the available literature data for 2,4,6-trichlorophenol. To help rationalize the phase behavior of these substances, the crystallographic structure of 2,4,6-tribromophenol was determined by single crystal X-ray diffraction.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 13
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Volatility of Aprotic Ionic Liquids - A Review (2010)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Jose M S S Esperanca; Jose N C Canongia Lopes; Mohd Tariq; Luis M N B F Santos; Joseph W Magee; Luis Paulo N Rebelo
Screening of Equation-of-State Models for Pure Carbon Dioxide Properties and Binary Mixture (Carbon Dioxide/Water and Carbon Dioxide/Ethanol) Phase Equilibrium (2023)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Almeida, F; Manrique, Y.A.; Lopes, B; Martins, FG; Madalena M. Dias
Journal of Chemical & Engineering Data: Introducing the Inaugural Early Career Board (ECB) (2023)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Siepmann, JI; Rasmussen, EG; Swanepoel, RM; Tiwikrama, AH; Velho, P; Yang, FF
Chain-Length Dependence of the Thermodynamic Behavior of Homologous alpha,omega-Disubstituted Alkanes (2019)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Costa, JCS; Luis M N B F Santos
Water activity in sorbitol or xylitol + water and sorbitol or xylitol + sodium chloride + water systems at 20ºC and 35ºC (2001)
Artigo em Revista Científica Internacional
José F. Comesaña; Antonio Correa; Alberto M. Sereno

Ver todas (131)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-23 às 16:25:39 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias