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Mediterranean food pattern vs. Mediterranean diet: a necessary approach?

Título
Mediterranean food pattern vs. Mediterranean diet: a necessary approach?
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2019
Autores
Real, H.
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Queiroz, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Páginas: 1-12
ISSN: 0963-7486
Editora: Taylor & Francis
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
FOS: Ciências médicas e da saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-00Q-PR0
Abstract (EN): ¿Food pattern¿ and ¿diet¿ sometimes are referred with the same meaning. ¿Food pattern¿ can be defined by a priori and a posteriori approaches and refers to the characterisation of foods and frequency of consumption within a population combining with various characteristics. ¿Diet¿ may be represented as an individual way of life and considers the food consumption and others like culture, history, society, economy, sustainability, culinary activities, conviviality, physical activity and rest. Mediterranean diet fits on these two concepts. The question is if we are measuring Mediterranean diet as a whole, or whether we are only measuring one of its parts, neglecting the rest of components. Can this compromise the way we monitor its adherence and evolution, with the possibility of losing the perception of certain aspects? How can we preserve and promote the concept if we do not monitor all the pieces of the puzzle?. © 2019, © 2019 Taylor & Francis Group, LLC.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
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