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COLORIMETRIC DETERMINATION OF IRON IN BEER BY FLOW-INJECTION ANALYSIS USING THE MERGING ZONES TECHNIQUE

Título
COLORIMETRIC DETERMINATION OF IRON IN BEER BY FLOW-INJECTION ANALYSIS USING THE MERGING ZONES TECHNIQUE
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1995
Autores
FERNANDES, SMV
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
RANGEL, AOSS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 101
Páginas: 281-284
ISSN: 0046-9750
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-GPZ
Abstract (EN): A flow injection analysis system with colorimetric detection for the iron determination in beer is described. The methodology is based on the formation of a complex produced by the reaction of iron (II) with 1,10-phenanthroline, after reduction of iron (III) to iron (II) by ascorbic acid. The asymmetric merging zones technique was used to allow the sequential blank and sample absorbance readings. The results obtained with the developed system were in good agreement with those provided by the reference method (relative deviations lower than 4%) and exhibited a precision (relative standard deviation) better than 7%. A sampling-rate of 60 determinations per hour can be achieved.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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