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Influence of nitrogen/carbon ratio and complementary sugars on dextransucrase production by Leuconostoc mesenteroides NRRL B512(f).

Título
Influence of nitrogen/carbon ratio and complementary sugars on dextransucrase production by Leuconostoc mesenteroides NRRL B512(f).
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1999
Autores
Lopretti, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Martinez, E
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Torres, L
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Perdomo, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Santos, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Alírio Rodrigues
(Autor)
FEUP
Revista
Título: Process BiochemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 34 9
Páginas: 879-884
ISSN: 1359-5113
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-38Z
Abstract (EN): The influence of the nitrogen/carbon ratio was studied during fermentation with Leuconostoc mesenteroides NRRL B512(f) using sucrose as substrate. The enzyme concentration was measured through activity tests and radiotracer tests with [C-14]phenylalanine. In batch fermentation a slowing down in the rate of enzyme synthesis was observed with a decrease in the nitrogen/carbon ratio. Addition of pulses of nitrogen when the nitrogen/carbon ratio decreased allowed a constant production rate of enzyme and lower fermentation time. The influence of complementary sugars was also addressed. Lactose inhibited enzyme production. When galactose was used the yield was the same as in the fermentation with sucrose alone, but with a different production rate. Maltose favoured the synthesis of dextransucrase.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
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