Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Chemical composition, in vivo digestibility, N degradability and enzymatic intestinal digestibility of five protein supplements

Publicações

Chemical composition, in vivo digestibility, N degradability and enzymatic intestinal digestibility of five protein supplements

Título
Chemical composition, in vivo digestibility, N degradability and enzymatic intestinal digestibility of five protein supplements
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2005
Autores
Carvalho, LF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Melo, DSP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pereira, CRM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, MAM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
A. Cabrita
(Autor)
FCUP
Revista
Vol. 119
Páginas: 171-178
ISSN: 0377-8401
Editora: Elsevier
Classificação Científica
CORDIS: Ciências Naturais > Ciências agrárias > Zootecnia
FOS: Ciências agrárias > Ciência animal e dos lacticínios
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-49E
Abstract (EN): The nutritive value of solvent extract palm kernel meal (SPKM), expeller palm kernel meal (EPKM), copra meal (CM), corn distillers dried grains (CDG) and corn gluten feed (CGF) were evaluated. Apparent in vivo digestibility was measured in rams using increasing levels of supplement studied. Dry matter (DM) and N degradability of feeds after 0, 12 and 16 h rumen incubation and enzymatic digestibility of rumen undegradable protein (UDP) were also determined. It was confirmed that supplements differ significantly in terms of digestibility (energetic value), N degradability and intestinal digestibility of UDP, the figures obtained being consistent with those found in the literature. The low energetic value of SPKM could limit its inclusion in high productive ruminant diets. Although CDG may be considered a good source of UDP, the intestinal digestibility of this fraction was low. Additionally, the relatively high unsaturated fat content of CDG might restrict its incorporation level in ruminant diets.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Factors affecting odd- and branched-chain fatty acids in milk: A review (2006)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Vlaeminck, B; Fievez, V; A. Cabrita; Antonio J M Fonseca; Dewhurst, RJ
Using microbial fatty acids to improve understanding of the contribution of solid associated bacteria to microbial mass in the rumen (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Bessa, RJB; Maia, MRG; Jeronimo, E; Belo, AT; A. Cabrita; Dewhurst, RJ; Antonio J M Fonseca
Use of odd and branched-chain fatty acids in rumen contents and milk as a potential microbial marker (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Vlaeminck, B; Dufour, C; van Vuuren, AM; A. Cabrita; Dewhurst, RJ; Demeyer, D; Fievez, V
Tracing seaweeds as mineral sources for farm-animals (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
A. Cabrita; Maia, MRG; Oliveira, HM; Isabel Sousa Pinto; Agostinho Almeida; Pinto, E; Antonio J M Fonseca
Technical note: Stearidonic acid metabolism by mixed ruminal microorganisms in vitro (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Maia, MRG; Correia, CAS; Alves, SP; Antonio J M Fonseca; A. Cabrita

Ver todas (45)

Da mesma revista

Factors affecting odd- and branched-chain fatty acids in milk: A review (2006)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Vlaeminck, B; Fievez, V; A. Cabrita; Antonio J M Fonseca; Dewhurst, RJ
Using microbial fatty acids to improve understanding of the contribution of solid associated bacteria to microbial mass in the rumen (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Bessa, RJB; Maia, MRG; Jeronimo, E; Belo, AT; A. Cabrita; Dewhurst, RJ; Antonio J M Fonseca
Lactation responses of dairy cows to whole-crop wheat or ryegrass silages (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Antonio J M Fonseca; A. Cabrita; Nogueira, CSS; Melo, DSP; Lopes, ZMC; Abreu, JMF
Incorporating sardine cooking water aromas into plant-based diets for European seabass: Effects on appetite regulation, growth and sensory properties of fish flesh (2024)
Artigo em Revista Científica Internacional
Resende, D; Velasco, C; Pereira, MJ; Sa, T; Rocha, C; Cunha, LM; Lima, RC; Brazinha, C; Pintado, M; Valente, LMP
In sacco degradation characteristics as predictors of digestibility and voluntary intake of roughages by mature ewes (1998)
Artigo em Revista Científica Internacional
Antonio J M Fonseca; Dias da Silva, AA; Orskov, ER

Ver todas (14)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-26 às 03:55:08 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico