Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Lactation responses of dairy cows to whole-crop wheat or ryegrass silages

Publicações

Lactation responses of dairy cows to whole-crop wheat or ryegrass silages

Título
Lactation responses of dairy cows to whole-crop wheat or ryegrass silages
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2005
Autores
A. Cabrita
(Autor)
FCUP
Nogueira, CSS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Melo, DSP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lopes, ZMC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Abreu, JMF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 118
Páginas: 153-160
ISSN: 0377-8401
Editora: Elsevier
Classificação Científica
CORDIS: Ciências Naturais > Ciências agrárias > Zootecnia
FOS: Ciências agrárias > Ciência animal e dos lacticínios
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-523
Abstract (EN): Feed intake and milk production responses to whole-crop wheat or ryegrass silages were measured in a replicated 3 x 3 Latin square experiment using nine (six multi- and three primiparous) Holstein cows. Each experimental period lasted for 3 weeks, with measurements performed in the last 7 days. Iso-nitrogenous diets contained (dry matter, DM, basis) 550 g kg(-1) of a standard dairy cow concentrate (crude protein: 245 g kg(-1) DM; starch: 255 g kg(-1) DM) and 450 g kg(-1) of one of the following silages: ryegrass (RGS; Lolium multiflorum Lam., cv. Promenade), Tigre wheat (TWS; Triticum aestivum L., cv. Tigre) and Arpan wheat (ARWS; T. aestivum L., cv. Arpan). All whole-plant forages were direct cut, on the same date, chopped to a length of ca. 5 cm and ensiled in bunker silos. Because RGS was harvested at a late stage of maturity, it contained 81 g crude protein kg(-1) DM and 638 g neutral detergent fiber (NDF) kg(-1) DM. The starch contents of TWS and ARWS were, respectively, 91 and 111 g kg(-1) DM. The whole-crop wheat silages had higher acid detergent lignin contents and lower DM and NDF in sacco disappearance than RGS. The type of ensiled forage did not significantly affect feed intake or milk production and composition. Plasma urea concentration increased (P < 0.01) with the decrease in in sacco disappearance of silages, suggesting differences between dietary treatments in synchrony between N and energy supply to rumen microbes. This study showed no benefits of whole-crop wheat silages over late single cut ryegrass silage as base forage for lactating dairy cows.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Factors affecting odd- and branched-chain fatty acids in milk: A review (2006)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Vlaeminck, B; Fievez, V; A. Cabrita; Antonio J M Fonseca; Dewhurst, RJ
Using microbial fatty acids to improve understanding of the contribution of solid associated bacteria to microbial mass in the rumen (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Bessa, RJB; Maia, MRG; Jeronimo, E; Belo, AT; A. Cabrita; Dewhurst, RJ; Antonio J M Fonseca
Use of odd and branched-chain fatty acids in rumen contents and milk as a potential microbial marker (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Vlaeminck, B; Dufour, C; van Vuuren, AM; A. Cabrita; Dewhurst, RJ; Demeyer, D; Fievez, V
Tracing seaweeds as mineral sources for farm-animals (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
A. Cabrita; Maia, MRG; Oliveira, HM; Isabel Sousa Pinto; Agostinho Almeida; Pinto, E; Antonio J M Fonseca
Technical note: Stearidonic acid metabolism by mixed ruminal microorganisms in vitro (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Maia, MRG; Correia, CAS; Alves, SP; Antonio J M Fonseca; A. Cabrita

Ver todas (45)

Da mesma revista

Factors affecting odd- and branched-chain fatty acids in milk: A review (2006)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Vlaeminck, B; Fievez, V; A. Cabrita; Antonio J M Fonseca; Dewhurst, RJ
Using microbial fatty acids to improve understanding of the contribution of solid associated bacteria to microbial mass in the rumen (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Bessa, RJB; Maia, MRG; Jeronimo, E; Belo, AT; A. Cabrita; Dewhurst, RJ; Antonio J M Fonseca
Incorporating sardine cooking water aromas into plant-based diets for European seabass: Effects on appetite regulation, growth and sensory properties of fish flesh (2024)
Artigo em Revista Científica Internacional
Resende, D; Velasco, C; Pereira, MJ; Sa, T; Rocha, C; Cunha, LM; Lima, RC; Brazinha, C; Pintado, M; Valente, LMP
In sacco degradation characteristics as predictors of digestibility and voluntary intake of roughages by mature ewes (1998)
Artigo em Revista Científica Internacional
Antonio J M Fonseca; Dias da Silva, AA; Orskov, ER
Growth, oxidative stress, and intermediary metabolism of European Seabass (Dicentrarchus labrax) juveniles fed diets including solid-state fermented distiller's dried grains with solubles. (2025)
Artigo em Revista Científica Internacional
Filipe, D; Magalhães, R; Fernandes, H; Salgado, JM; Belo, I; Oliva-Teles, A; Peres, H

Ver todas (14)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-22 às 21:49:23 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico