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Publicações

Influence of controlled atmosphere storage on polyphenoloxidase activity in relation to colour changes of minimally processed 'Jonagored' apple

Título
Influence of controlled atmosphere storage on polyphenoloxidase activity in relation to colour changes of minimally processed 'Jonagored' apple
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2001
Autores
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Morais, AMMB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 36 4
Páginas: 425-432
ISSN: 0950-5423
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-VYP
Abstract (EN): The effects of the storage atmosphere composition (2% O-2 + 4% CO2; 2% O-2 + 8% CO2; 2% O-2 + 12% CO2) on polyphenoloxidase activity and phenolic content of the 'Jonagored' apple variety during cold storage was evaluated, and the relationship with enzymatic browning investigated. Controlled atmosphere storage inhibited the polyphenoloxidase (PPO) activity of apple cubes during storage. It seems that the higher the concentration of carbon dioxide in the storage atmosphere the higher inhibition of PPO and the lower browning achieved. At the substrate-enzyme levels investigated, the phenolic content, substrate level was the major factor determining darkening.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
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