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Shelf life of minimally processed apple (cv. Jonagored) determined by colour changes

Título
Shelf life of minimally processed apple (cv. Jonagored) determined by colour changes
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Morais, AMMB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Título: Food ControlImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 14 1
Páginas: 13-20
ISSN: 0956-7135
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-JPB
Abstract (EN): Physical, chemical and sensory changes of cut apple (cv. Jonagored) stored in the dark at 4 degreesC were evaluated. Colour was found to be the critical parameter for this product. Apple cubes underwent severe surface browning primarily during the initial days of storage. The shelf-life of cut apple was therefore very limited, to three days maximum. Sensory analyses and objective quality evaluations of cut apple were considered highly correlated in terms of colour and flavour, especially with respect to fructose and sucrose, showing that the selected sensory attributes were good indicators of overall fruit quality.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
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