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Publicações

Characterization of polyphenoloxidase (PPO) extracted from 'Jonagored' apple

Título
Characterization of polyphenoloxidase (PPO) extracted from 'Jonagored' apple
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2001
Autores
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Morais, AMMB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Título: Food ControlImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 12 2
Páginas: 85-90
ISSN: 0956-7135
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-W81
Abstract (EN): Polyphenoloxidase (PPO) was extracted from apple (cv. Jonagored) with addition of 2% PVP and 0.25% Triton X100 to the extraction buffer containing phenolic adsorbents. Experiments were performed to evaluate the affinity and specificity towards several substrates. 'Jonagored' apple PPO was found to have higher specificity (lower K-m) towards L-dopa, 4-methylcatechol and (+) catechin than other phenols tested, but the highest activity level was obtained with p-cresol. The ratio V-max/K-m indicates that p-cresol followed by L-dopa and 4-methylcatechol are the best substrates for 'Jonagored' apple PPO. The enzyme activity showed two pH optima, at 5.0 and 7.5, at room temperature, with the main peak at pH 7.5 and the secondary one at pH 5.0 when catechol was the substrate.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
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