Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Food handling: Comparative analysis of general knowledge and practice in three relevant groups in Portugal

Publicações

Food handling: Comparative analysis of general knowledge and practice in three relevant groups in Portugal

Título
Food handling: Comparative analysis of general knowledge and practice in three relevant groups in Portugal
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2007
Autores
Araujo, AC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cardoso, Carla
(Autor)
FDUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Título: Food ControlImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 18
Páginas: 707-712
ISSN: 0956-7135
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-9P7
Abstract (EN): A self-administered questionnaire designed to assess "Knowledge" and "Practice" of public hygiene measures was tested in a group of food handlers (n = 79) and two groups of undergraduate students (n = 152). Students were poorly acquainted with practical aspects, relating specifically to temperature control and food storage requirements. A significant proportion of food handlers lacked basic knowledge and understanding of microbiological hazards, hygiene and safety rules. The mean food safety "Knowledge" score among food handlers was 55.0 +/- 18 and the mean "Practice" score was 69.0 +/- 17. The results point to the need to improve training and increasing awareness of the measures imposed by food safety laws in Europe.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

4-Methylimidazole in soluble coffee and coffee substitutes (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Cunha, SC; Senra, L; Cruz, R; Susana Casal; Fernandes, JO
Why do small business butcher shops fail to fully implement HACCP? (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Vera Ramalho; Ana Pinto de Moura; Luis Miguel Cunha
Trans fatty acids in the Portuguese food market (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Costa, N; Cruz, R; Graça, Pedro; Breda, J; Susana Casal
Trans fatty acids in commercial cookies and biscuits: An update of Portuguese market (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Luisa Alexandra T Teixeira Santos; Rebeca Cruz; Susana Casal

Ver todas (82)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-09 às 06:54:10 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico