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Postharvest quality changes in fresh-cut watercress stored under conventional and inert gas-enriched modified atmosphere packaging

Título
Postharvest quality changes in fresh-cut watercress stored under conventional and inert gas-enriched modified atmosphere packaging
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Pinela, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Barreira, JCM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Barros, L
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Antonio, AL
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Carvalho, AM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Oliveira, MBPP
(Autor)
FFUP
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Ferreira, ICFR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 112
Páginas: 55-63
ISSN: 0925-5214
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-00G-SCN
Abstract (EN): The effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the postharvest quality of fresh-cut watercress (Nasturtium officinale R. Br.) stored at 4 degrees C for 7 d was studied. A portion of watercress was immediately analyzed (non-stored control) and the remaining fresh material was stored packaged under atmospheres enriched with N-2, Ar, air, or vacuum. The analyzed parameters included color, total soluble solids, pH, macronutrients, the individual profiles of sugars, organic acids, tocopherols and fatty acids, and total phenolics and flavonoids. Furthermore, four in vitro assays were performed to evaluate the antioxidant activity. After assessing the effect on individual quality parameters, it was possible to conclude that air was the less efficient atmosphere in preserving quality attributes of the non-stored control samples during cold storage. In turn, Ar-enriched MAP was the most suitable choice to preserve the overall postharvest quality. The present study also highlighted the nutritional and antioxidant properties of watercress, as well as the interest of its inclusion in human diets.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
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