Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Effect of frozen storage on the gel-forming ability of surimi treated by acid and alkaline solubilization

Publicações

Effect of frozen storage on the gel-forming ability of surimi treated by acid and alkaline solubilization

Título
Effect of frozen storage on the gel-forming ability of surimi treated by acid and alkaline solubilization
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2008
Autores
Tovar, CA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ata de Conferência Internacional
Páginas: 1274-1276
15th International Congress on Rheology/80th Annual Meeting of the Society-of-Rheology
Monterey, CA, AUG 03-08, 2008
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-008-PHK
Abstract (EN): Rheological changes during five months of frozen storage of horse mackerel (Trachurus trachurus) surimi elaborated by acid (Type A) and alkali (Type B) treatment, and their ability to form gels were evaluated. Frozen storage provoked a sligthly increase of rigidity and toughness in surimi B due to the loss of water holding capacity. This effect on surimi B disrupts the gel forming ability of muscle proteins, and the resulting gel experiments an increase of viscoelastic moduli, maximum stress and gel strength, showing a more increment in the network firmness after five months of frozen storage, however it is still better gel than that from method A. © 2008 American Institute of Physics.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Rheological study of giant squid surimi (Dosidicus gigas) made by two methods with different cryoprotectants added (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Campo Deano, L; Tovar, CA; Jesus Pombo, M; Teresa Solas, M; Javier Borderias, A
Alkali and acid solubilization effects on rheological properties of horse mackerel muscle proteins (2008)
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Campo Deano, L; Tovar, CA
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-24 às 16:00:50 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias