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THE APPLICATION OF AN IMPROVED GC-MS PROCEDURE TO INVESTIGATE ETHYL CARBAMATE BEHAVIOR DURING THE PRODUCTION OF MADEIRA WINES

Título
THE APPLICATION OF AN IMPROVED GC-MS PROCEDURE TO INVESTIGATE ETHYL CARBAMATE BEHAVIOR DURING THE PRODUCTION OF MADEIRA WINES
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1992
Autores
FERREIRA, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 43
Páginas: 339-343
ISSN: 0002-9254
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-PY8
Abstract (EN): A gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) method for ethyl carbamate quantification in Madeira wines is presented. The method is applied to follow the evolution of ethyl carbamate levels during the fermentation and baking processes. Three wine samples were specifically prepared from the same grape must and fortified with the same wine spirit, at different degrees-Baume, after which the wines were submitted to the same baking conditions: 45-degrees-C for 90 days. The samples were analyzed before baking and after 30, 60, and 90 days baking. An increase in the ethyl carbamate yields was established at different fermentation levels and baking stages, respectively. The wine spirit used revealed no ethyl carbamate.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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