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Determination of histamine in part wines and grape juices by ion-pair extraction and stable isotope dilution GC-MS

Título
Determination of histamine in part wines and grape juices by ion-pair extraction and stable isotope dilution GC-MS
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2000
Autores
Ferreira, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: ChromatographiaImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 52
Páginas: 77-81
ISSN: 0009-5893
Editora: Springer Nature
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-ZJK
Abstract (EN): An isotope dilution, GC-MS method for the quantitation of histamine in wines and grape juices was assayed. This method includes isolation of histamine and its deuterated analogue [alpha,alpha,beta,beta-H-2(4)]histamine, used as the labelled internal standard, by ion-pair extraction with bis-2-ethylhexylphosphate, conversion to the volatile derivative: tris-pentafluorobenzyl-histamine, capillary GC separation and measurement of the abundance ratio of the (M-181)(+) ions from labelled and unlabelled derivatives. The method was successfully applied to the determination of histamine in several samples of Port wine, red and white table wine and grape juice. Data are given on detectability, linearity, repeatability and recovery.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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