Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > A SYBR Green real-time PCR assay to detect and quantify pork meat in processed poultry meat products

Publicações

A SYBR Green real-time PCR assay to detect and quantify pork meat in processed poultry meat products

Título
A SYBR Green real-time PCR assay to detect and quantify pork meat in processed poultry meat products
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2013
Autores
Sonia Soares
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Joana S Amaral
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Título: Meat ScienceImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 94
Páginas: 115-120
ISSN: 0309-1740
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-005-1F9
Abstract (EN): Species identification in meat products has grown in interest in recent years since these foodstuffs are susceptible targets for fraudulent labelling. In this work, a real-time PCR approach based on SYBR Green dye was proposed for the quantitative detection of pork meat in processed meat products. For the development of the method, binary meat mixtures containing known amounts of pork meat in poultry meat were used to obtain a normalised calibration model from 0.1 to 25% with high linear correlation and PCR efficiency. The method revealed high specificity by melting curve analysis, being successfully validated through its application to blind meat mixtures, which confirmed its adequacy for pork meat determination. The fully applicability of the method was further demonstrated in commercial meat products, allowing verification of labelling compliance and identification of meat species in processed foods.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Quantitative detection of poultry meat adulteration with pork by a duplex PCR assay (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sonia Soares; Joana S Amaral; Isabel Mafra; Beatriz B P P Oliveira
A PCR assay to detect trace amounts of soybean in meat sausages (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sonia Soares; Isabel Mafra; Joana S Amaral; Maria Beatriz P P Oliveira
THE USE OF MODEL SAMPLES TO ESTIMATE THE LEVEL OF FRAUDULENT ADDITION OF PORK MEAT IN POULTRY MEAT BY REAL-TIME PCR (2010)
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Sonia Soares; Joana S Amaral; Isabel Mafra; Beatriz B P P Oliveira

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

Untitled (2013)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Isabel Mafra
The effect of olive leaves supplementation on the feed digestibility, growth performances of pigs and quality of pork meat (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Fatima Paiva Martins; Susana Barbosa; Vitor Pinheiro; Jose Luis Mourao; Divanildo Outor Monteiro
Spent brewer's yeast extract as an ingredient in cooked hams (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pancrazio G; S.C. Cunha; Paula Guedes de Pinho; Loureiro M; Meireles S; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia
Quantitative detection of soybean in meat products by a TaqMan real-time PCR assay (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sonia Soares; Joana S Amaral; Beatriz B P P Oliveira; Isabel Mafra
Quantitative detection of poultry meat adulteration with pork by a duplex PCR assay (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sonia Soares; Joana S Amaral; Isabel Mafra; Beatriz B P P Oliveira

Ver todas (11)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-16 às 14:01:36 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico