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Development of an HPLC/diode-array detector method for simultaneous determination of seven hydroxycinnamic acids in green coffee

Título
Development of an HPLC/diode-array detector method for simultaneous determination of seven hydroxycinnamic acids in green coffee
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1997
Autores
Leitao, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Seabra, RM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Oliveira, MB
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ferreira, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 20
Páginas: 2023-2030
ISSN: 1082-6076
Editora: Taylor & Francis
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-CP9
Abstract (EN): A simple, rapid, sensitive, reproducible, and accurate reverse phase HPLC procedure is proposed for the determination of seven phenolic acids in green coffee samples. The sample preparation was simple, involving extraction, alkaline hydrolysis, and liquid/liquid extraction. The chromatographic separation was achieved using a reverse phase column Spherisorb ODS2 (5 mu m; 25.0 x 0.46 cm). Gradient elution was carried out using water-formic acid (19:1) (A) and methanol (B). The effluent was monitored by a diode-array detector and chromatograms were recorded at 320 nm. The detection limit value of the method was 0.09 mu g/mL and the method was precise (CV% = 0.5%; n = 10). Recovery values of caffeic acid from spiked green coffee samples were between 88.3 and 93.2%.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
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