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Publicações

FLAVONOIDS FROM PORTUGUESE HEATHER HONEY

Título
FLAVONOIDS FROM PORTUGUESE HEATHER HONEY
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1994
Autores
Federico Ferreres
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Francisco A Tomï¿¿s-Barberï¿¿n
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 199
Páginas: 32-37
ISSN: 1438-2377
Editora: Springer Nature
Outras Informações
ID Authenticus: P-005-6DA
Abstract (EN): The flavonoids present in twenty samples of Portuguese heather honey were analysed by reversed-phase HPLC. The flavonoid fraction was purified by a combination of chromatography on Amberlite XAD-2 and Sephadex LH-20 columns. The total amount of flavonoids ranged between 60 and 500 mug/100 g honey, values which are much smaller than those previously found for Spanish rosemary honey samples (500-2000 mug/100 g honey). The main flavonoids present in Portuguese heather honey were the flavanones pinocembrin and pinobanksin and the flavones chrysin and galangin. These analyses showed that all the samples contained a similar flavonoid pattern composed of at least 22 compounds. The most characteristic substances were myricetin, myricetin 3-methyl ether, myricetin 3'-methyl ether and tricetin. These four flavonoids have in common the structural feature of having a trioxygenated ring B (3',4',5'-trioxygenation), this being an attribute not found in the flavonoids detected in any other honey sample of different plant origin analysed so far, suggesting that these substances could probably be used as markers for the botanical origin of heather honey.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
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