Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Omega-3 fatty acids from fish by-products: Innovative extraction and application in food and feed

Publicações

Omega-3 fatty acids from fish by-products: Innovative extraction and application in food and feed

Título
Omega-3 fatty acids from fish by-products: Innovative extraction and application in food and feed
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2024
Autores
Rodrigues, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rosa, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Almeida, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Martins, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ribeiro, T
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pintado, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Gonçalves, RFS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pinheiro, AC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Maiah, MRG
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
A. Cabrita
(Autor)
ICBAS
Barrosa, L
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Calejaa, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Outras Informações
ID Authenticus: P-010-1ZM
Abstract (EN): Omega -3 fatty acids (O3FA) are essential nutrients that play a crucial role in maintaining human and animal health. They are known for their numerous health claims, including cardiovascular benefits, contributing to both the prevention and treatment of immunological, neurological, reproductive, and cardiovascular complications, and supporting overall well-being. Fish, especially oily fish, comprise rich source of O3FA. In the fish industry, significant amounts of by-products and waste are generated during processing which are often discarded or used for lower -value applications. However, there is recognition of the potential value of extracting O3FA from these by-products. Various extraction techniques can be used, but the goal is to efficiently extract and concentrate the O3FA while minimizing the loss of nutritional value. To prevent oxidation and maintain the stability of O3FA, natural antioxidants can be added. Antioxidants like polyphenolic compounds and plant extracts help to protect the O3FA from degradation caused by exposure to oxygen, light, and heat. By stabilizing the O3FA, the shelf life and nutritional value of the extracted product can be extended. In summary, this work presents a forwardlooking strategy for transforming fish by-products into high -quality oils, which hold great potential for application in food and feed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 10
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Valorization of Gelidium corneum by-product through solid-state fermentation (2024)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ferreira, M; Salgado, JM; Peres, H; Belo, I
The impact of material properties, nutrient load and shear stress on biofouling in food industries (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
J. M. R. Moreira; L. C. Gomes; M. Simões; L. F. Melo; F. J. Mergulhão
The effects of surface type on the removal of Bacillus cereus and Pseudomonas fluorescens single and dual species biofilms (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Madalena Lemos; Inês Gomes; Filipe Mergulhão; Luís Melo; Manuel Simões
The effect of shear stress on the formation and removal of Bacillus cereus biofilms (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Madalena Lemos; Filipe Mergulhão; Luís Melo; Manuel Simões
Simplified numerical simulation to obtain heat transfer correlations for stirred yoghurt in a plate heat exchanger (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Isabel M. Afonso; Paulo Cruz; João M. Maia; Luís F. Melo

Ver todas (26)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-23 às 15:40:29 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias