Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Insulin nucleation kinetics in an oscillatory flow-based platform: Protein crystallization as a highly reproducible separation process

Publicações

Insulin nucleation kinetics in an oscillatory flow-based platform: Protein crystallization as a highly reproducible separation process

Título
Insulin nucleation kinetics in an oscillatory flow-based platform: Protein crystallization as a highly reproducible separation process
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2024-02-08
Autores
Joana Ferreira
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Sofia Araújo
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
António Ferreira
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
José Teixeira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fernando Rocha
(Autor)
FEUP
Filipa Castro
(Autor)
Outra
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 203
Páginas: 453-466
ISSN: 0263-8762
Outras Informações
ID Authenticus: P-010-0V3
Abstract (EN): Insulin is a human therapeutic protein that has been used to treat diabetes for almost a century. Its crystallization has been of significant interest since the protein is commonly administered by subcutaneous injections of crystalline formulations, where crystal size distribution (CSD) has a critical role in product release and injectability. Herein, insulin crystallization was investigated in a unique platform based on oscillatory flow mixing technology. Assays were carried out at different supersaturation ratios (i.e., insulin concentrations) in the presence and absence of acetone, and turbidity of the crystallization solution was monitored over time by UV -Vis spectrophotometry. The results show the impact of both supersaturation ratio and acetone on nucleation kinetics, as well as on CSD and growth rate. As the initial supersaturation increases, the nucleation rate increases, and the growth rate and mean crystal size decrease. The presence of acetone allows a faster nucleation event, a narrower CSD and a larger mean crystal size. The kinetic parameter A derived from the Classical Nucleation Theory (CNT) also indicates the kinetics of molecular attachment acceleration in the presence of acetone. These findings contribute to a better understanding of insulin crystallization processes under oscillatory flow. Thus, the described strategy and oscillatory flow-based systems are very promising for optimizing protein crystallization processes to be used during the downstream separation of bioproducts.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 14
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

17th European Conference on Mixing (2025)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ricardo J. Santos; Brito, MSCA; Lopes, JCB; Aubin, J
An integrated process to produce vanillin and lignin-based polyurethanes from Kraft lignin (2009)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Borges da Silva, EAB; Zabkova, M; Araujo, JDP; Cateto, CA; Barreiro, MF; Belgacem, MN; Alírio Rodrigues
Vanillin production from lignin oxidation in a batch reactor (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Araujo, JDP; Grande, CA; Alírio Rodrigues
Using image analysis to look into the effect of impurity concentration in NaCl crystallization (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ferreira, A; Faria, N; Rocha, F; De Azevedo, SF; Lopes, A
Ultrasonic protein crystallization: Promoting nucleation in microdroplets through pulsed sonication (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ferreira, J; Opsteyn, J; Fernando Rocha; F. Castro; Kuhn, S

Ver todas (67)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-24 às 13:33:36 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias