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A new food guide for the Portuguese population: Development and technical considerations

Título
A new food guide for the Portuguese population: Development and technical considerations
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2006
Autores
Rodrigues, Sara
(Autor)
FCNAUP
Franchini, Bela
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
de Almeida, MDV
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 38
Páginas: 189-195
ISSN: 1499-4046
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-M12
Abstract (EN): The methodological approach used for the development of a new food guide for the Portuguese population is discussed. The new food guide, composed of seven groups, was achieved with the assistance of an expert panel, using existing international recommendations and nutrient composition tables. A range of recommended food portions was established for the groups of fats and oils; milk and dairy products; meat, fish, seafood, and eggs; pulses; potatoes, cereals, and cereal products; vegetables; and fruits. Posters and leaflets were produced and presented to the media with the support of health authorities and the scientific community. The dissemination materials were freely distributed to institutions and professionals responsible for health promotion.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
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