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Dissolution characteristics of divisible tablets

Título
Dissolution characteristics of divisible tablets
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2000
Autores
costa, p
(Autor)
FFUP
amaral, h
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
lobo, jms
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 10
Páginas: 373-377
ISSN: 1157-1489
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-Z6F
Abstract (EN): The objective of this work was to study the in vitro dissolution equivalence and divisibility of three brands of captopril tablets, applying the tablet divisibility assay described in the Portuguese Pharmacopoeia VI (FP VI). At the same time, the physical characteristics (hardness, friability) and release characteristics of whole tablets and halves and quarters resulting from the division of tablets, were analysed The dissolution test was carried out using a USP paddle apparatus. Captopril tablets (25 mg) with crossed scoring were tested. In this way, captopril doses of 25 mg (one tablet), 12.5 mg (one half tablet) and 6.25 mg (one quarter tablet) can be administered. The results obtained with tablet halves, and particularly tablet quarters, exhibited broad variations in weight which could give rise to significant differences in plasma levels.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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