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A time varying state space approach for sugar crystallization process modelling and monitoring

Título
A time varying state space approach for sugar crystallization process modelling and monitoring
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2005
Autores
A. Simoglou
(Autor)
FEUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
P. Georgieva
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
E. B. Martin
(Autor)
FEUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
A. J. Morris
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ata de Conferência Internacional
Páginas: 1-6
16th IFAC World Congress
Praha, Czech Republic, 4 a 8 de Julho de 2005
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia química
CORDIS: Ciências Tecnológicas > Engenharia > Engenharia química
Outras Informações
Abstract (EN): The present paper contributes to the issues of batch process modelling and monitoring by proposing a time-varying state space (TVSS) model for the evaporative sugar crystallization industrial process. The study is focused on issues of on-line detection of changes in crystallization process operation, the early warning of process malfunctions and potential production failures; problems that have not been directly addressed by existing statistical monitoring schemes. The TVSS methodology is compared with current state-of-the-art techniques and the results obtained demonstrate the superior performance of the TVSS approach to successfully detect abnormal events and periods of bad operation.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: sfeyo@fe.up.pt
Documentos
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