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Edible mushrooms' enrichment in food and feed: A mini review

Título
Edible mushrooms' enrichment in food and feed: A mini review
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2022
Autores
Kumar, H
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Bhardwaj, K
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Kuca, K
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Sharifi Rad, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Verma, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Machado, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Kumar, D
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cruz Martins, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 57
Páginas: 1386-1398
ISSN: 0950-5423
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-00W-4PE
Abstract (EN): Dietary fibres and high fibre-containing foods have been a huge attraction among researchers and nutraceutical industries due to their health-promoting benefits. From Greek and Roman times, edible mushrooms are considered the 'elixir of life' and are often stated as a new source of dietary fibre. Containing rich sources of essential amino acids and polysaccharides, mushrooms are viewed as an advantage over protein sources of both animal and plant origin. Additionally, the ability of mushrooms to grow under controlled conditions and attain high yield in a short span has made this added-value food of extreme interest. Nowadays, mushrooms and their by-products have been used to fortify various food products as well as for use in animal feed owing to their bioactive, therapeutic and nutritional value. Hence, this review intends to highlight the current knowledge on edible mushrooms and their waste for food and feed enrichment and nutritional purposes, along with their role in human and animal diet.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 13
Documentos
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