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Separation and identification of neutral cereal lipids by normal phase high-performance liquid chromatography, using evaporative light-scattering and electrospray mass spectrometry for detection

Título
Separation and identification of neutral cereal lipids by normal phase high-performance liquid chromatography, using evaporative light-scattering and electrospray mass spectrometry for detection
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
Rocha, JM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Kalo, PJ
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ollilainen, V
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 1217 43
Páginas: 3013-3025
ISSN: 0021-9673
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-7CG
Abstract (EN): A novel method was developed for the analysis of molecular species in neutral lipid classes, using separation by normal phase high-performance liquid chromatography, followed by detection by evaporative light-scattering and electrospray ionization tandem mass spectrometry. Monoacid standards, i.e. sterol esters, triacylglycerols, fatty acids, diacylglycerols, free sterols and monoacylglycerols, were separated to baseline on microbore 3 mu m-silica gel columns. Complete or partial separation of molecular species in each lipid class permitted identification by automatic tandem mass spectrometry of ammonium adducts, produced via positive electrospray ionization. After optimization of the method, separation and identification of molecular species of various lipid classes was comprehensively tested by analysis of neutral lipids from the free lipid extract of maize flour.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 13
Documentos
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