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Microstructure, Rheology, and Composition of a Spanish Cheese

Título
Microstructure, Rheology, and Composition of a Spanish Cheese
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2020-08-21
Autores
Lorena Piñeiro-Lago
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Inmaculada Franco
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Clara A. Tovar
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ata de Conferência Internacional
Páginas: 54-58
7th Iberian Meeting on Rheology (IBEREO) of the Spanish-Group-of-Rheology (GER) and Portuguese-Society-of-Rheology (SPR)
Univ Porto, Porto, PORTUGAL, SEP 04-06, 2019
Outras Informações
ID Authenticus: P-00T-YFY
Resumo (PT):
Abstract (EN): Afuega'l Pitu atroncau cheese, Blancu (B) and Roxu (R) varieties, were collected at 30 days of ripening from 9 farms (B1-B9 and R1-R9) to determine the biochemical and linear viscoelastic parameters, as well as the microstructure. B and R samples exhibited fused casein particles in the protein matrix with a high packing effect and different fat distribution. The lowest total solids content led to the lowest stress amplitude (sigma(max)) and gel strength (G*). B samples exhibited higher values of strain amplitude (gamma(max)) and sigma(max) than R, but with a similar solid-like character (tan delta).
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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