Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Quantification of Caffeoylquinic Acids in Coffee Brews by HPLC-DAD

Quantification of Caffeoylquinic Acids in Coffee Brews by HPLC-DAD

Título
Quantification of Caffeoylquinic Acids in Coffee Brews by HPLC-DAD
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2014
Autores
Marzieh Moeenfard
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lígia Rocha
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 2014
Páginas: 1-10
ISSN: 2090-8865
Editora: Hindawi
Indexação
Outras Informações
ID Authenticus: P-00A-2Z3
Resumo (PT):
Abstract (EN): The influence of different brewing conditions on the concentration of the main caffeoylquinic acids (3-caffeoylquinic acid (3-CQA), 4-caffeoylquinic acid (4-CQA), and 5-caffeoylquinic acid (5-CQA)) was investigated. For this purpose, twenty-four coffee brews were extracted and analyzed using HPLC-DAD at 325 nm. Our findings demonstrate the great impact of brewing techniques on the caffeoylquinic acids (CQAs) content. The major isomer was 3-CQA, accounting for about 50% of the total CQAs, followed by 5- CQA and 4-CQA, accounting for about 24–36% for each one. The total content of CQAs was in the range of 45.79 to 1662.01 mg/L, found in iced cappuccino and pod espresso, respectively. In conclusion, this study demonstrates that coffee brews, in particular those prepared using pressurized methods, can be considered as the potential sources of antioxidants such as CQAs.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 10
Documentos
Nome do Ficheiro Descrição Tamanho
Revised Manuscript - 965353.v1_Post-Print Post-Print version 516.35 KB
Existem documentos associados à publicação sem acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Miniaturized Fluorimetric Method for Quantification of Zinc in Dry Dog Food (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Martins, RC; Pereira, AM; Matos, E; Barreiros, L; Antonio J M Fonseca; A. Cabrita; Marcela A Segundo
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Centro de Desporto da Universidade do Porto I Termos e Condições I Acessibilidade I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-05 às 01:45:49 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico