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STUDY OF THE PORTUGUESE POPULATIONS OF POWDERY MILDEW FUNGUS FROM DIVERSE GRAPEVINE CULTIVARS (VITIS VINIFERA)

Título
STUDY OF THE PORTUGUESE POPULATIONS OF POWDERY MILDEW FUNGUS FROM DIVERSE GRAPEVINE CULTIVARS (VITIS VINIFERA)
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2015
Autores
Manuela Oliveira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Mario Cunha
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 49
Páginas: 173-182
ISSN: 1151-0285
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-00G-SAV
Abstract (EN): Aims: The main goal of this work was to describe the genetic diversity and population structure of Portuguese isolates from Erysiphe necator using a new approach for the sampling of DNA from this pathogen. Methods and results: The present study was conducted in the main demarcated wine regions of Portugal, where leaf and berry samples were collected for further genetic analysis. After DNA extraction, the Internal Transcribed Spacer from the 18S ribosomal RNA (ITS), the Intergenic Spacer (IGS), and the beta-tubulin gene were successfully amplified and sequenced. The populations of E. necator are structured into two genetically distinct groups (A and B), with the majority of the analyzed samples belonging to group B. Conclusion: Regardless of its geographical origin and the Vitis vinifera cultivar, the population of E. necator presents low genetic diversity. Significance and impact of the study: The present work will certainly help to increase the vineyard productivity through a better definition of preventive measures and a potential decrease in the direct and indirect costs associated with the use of fungicides.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 10
Documentos
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