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Pre-meal tomato (Lycopersicon esculentum) intake can have anti-obesity effects in young women?

Título
Pre-meal tomato (Lycopersicon esculentum) intake can have anti-obesity effects in young women?
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2014
Autores
Ana F Vinha
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Sergio V P Barreira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Anabela S G Costa
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rita C Alves
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
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Revista
Vol. 65 2
Páginas: 1019-1026
ISSN: 0963-7486
Editora: Taylor & Francis
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-009-YYQ
Abstract (EN): The effect of pre-meal tomato intake in the anthropometric indices and blood levels of triglycerides, cholesterol, glucose, and uric acid of a young women population (n = 35, 19.6 +/- 1.3 years) was evaluated. During 4 weeks, daily, participants ingested a raw ripe tomato (similar to 90 g) before lunch. Their anthropometric and biochemical parameters were measured repeatedly during the follow-up time. At the end of the 4 weeks, significant reductions were observed on body weight (-1.09 +/- 0.12 kg on average), % fat (-1.54 +/- 0.52%), fasting blood glucose (-5.29 +/- 0.80 mg/dl), triglycerides (-8.31 +/- 1.34 mg/dl), cholesterol (-10.17 +/- 1.21 mg/dl), and uric acid (-0.16 +/- 0.04 mg/dl) of the participants. The tomato pre-meal ingestion seemed to interfere positively in body weight, fat percentage, and blood levels of glucose, triglycerides, cholesterol, and uric acid of the young adult women that participated in this study.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
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