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Improved determination of aluminium in port wine by electrothermal atomic absorption spectrometry using potassium dichromate chemical modification and end-capped graphite tubes

Título
Improved determination of aluminium in port wine by electrothermal atomic absorption spectrometry using potassium dichromate chemical modification and end-capped graphite tubes
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1997
Autores
Cardoso, MI
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 12
Páginas: 837-840
ISSN: 0267-9477
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-AYT
Abstract (EN): Improvements in the determination of aluminium in Port Wine by electrothermal atomic absorption spectrometry, namely in terms of precision and sensitivity, are described. Chemical modification with potassium dichromate was evaluated and compared with the performance of the most commonly used chemical modifiers. The behaviour of end-capped transverse heated graphite tubes (recently commercialized) and the standard tubes was compared. The developed method proved to be accurate and an improvement in sensitivity was achieved, when compared with that obtained without chemical modification and using standard graphite tubes.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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