Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > A comparative evaluation of women's perceptions and importance of sustainability in fish consumption: An exploratory study among light consumers with different education levels

A comparative evaluation of women's perceptions and importance of sustainability in fish consumption: An exploratory study among light consumers with different education levels

Título
A comparative evaluation of women's perceptions and importance of sustainability in fish consumption: An exploratory study among light consumers with different education levels
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
de Moura, AP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cunha, LM
(Autor)
FCUP
Castro Cunha, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lima, RC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 23
Páginas: 451-461
ISSN: 1477-7835
Editora: Emerald
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Outras Informações
ID Authenticus: P-008-48Y
Abstract (EN): Purpose: The purpose of this paper is to explore women's perceptions about the benefits and risks of fish consumption, while exploring differences on their views about wild and farmed fish, considering light fish consumers. Design/methodology/approach: The methodology adopted is exploratory, using focus group technique, segregating women by education level (higher education versus lower education). A focus group guide was designed, taking into account the following dimensions: attitudes towards fish consumption and perceptions towards farmed fish relative to wild fish, also considering risk perceptions related to farmed versus wild fish. Findings: This study has shown that fish consumers enjoy the taste of fish and they are strongly convinced that eating fish is healthy. The main reason for their low fish consumption is related to perceive lacking of convenience. Women with higher education levels expressed additional knowledge considering different aquaculture systems and women with lower education levels were convinced that both wild and farmed fish offer benefits and present disadvantages. Originality/value: The paper shows that attitudes of light fish users are partially similar to heavy fish users considering farmed fish production, with the search for convenience being driven by either perceived lack of time or perceived lack of cookery skills to prepare fish-based meals. © Emerald Group Publishing Limited.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 11
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Environmental aspects of using detached breakwaters for coastal protection purposes (2004)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Francisco Taveira Pinto; Ana Cristina Valente Neves
We dreamed a dream that entrepreneurial ecosystems can promote sustainability (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Raposo, M; Fernandes, CI; Veiga, PM
Management of Environmental Quality (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Mário Neves
Environmental indicators proposal for construction solid waste management plans assessment (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Paschoalin, JA; Bezerra, CMD; Guerner Dias, AJ
Application of pine bark as a sorbent for organic pollutants in effluents (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Isabel Brás; Luis Teixeira Lemos; Maria Arminda Alves; Manuel Pereira
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Centro de Desporto da Universidade do Porto I Termos e Condições I Acessibilidade I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-15 às 06:18:10 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico