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Electrochemical sensing of total sulphites in beer using non-modified screen-printed carbon electrodes

Título
Electrochemical sensing of total sulphites in beer using non-modified screen-printed carbon electrodes
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
Ramos, RM
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Brandao, PF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Goncalves, LM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Vyskocil, V
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, JA
(Autor)
FCUP
Revista
Vol. 123
Páginas: 45-48
ISSN: 0046-9750
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-00M-QTC
Abstract (EN): An analytical method that combines gas-diffusion microextraction with square-wave voltammetric detection using commercial non-modified screen-printed carbon electrodes was employed in the determination of total sulphites in beer. The developed methodology showed low limits of detection (0.050 mg L-1) and quantification (0.17 mg L-1) and an intraday precision of 4.8%. The proposed method was also compared with a reference methodology used in the beer industry (EBC method 9.25.3) showing no significant differences in the obtained results. This is a simple, cheap and notably portable alternative for brewers that wish to quantify sulphites in their products. Copyright (C) 2017 The Institute of Brewing & Distilling
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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