Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Reaction between malvidin 3-glucoside and (+)-catechin in model solutions containing different aldehydes

Reaction between malvidin 3-glucoside and (+)-catechin in model solutions containing different aldehydes

Título
Reaction between malvidin 3-glucoside and (+)-catechin in model solutions containing different aldehydes
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Pissarra, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rivas Gonzalo, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Buelga, CS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
de Freitas, V
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 68
Páginas: 476-481
ISSN: 0022-1147
Editora: Wiley-Blackwell
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-HK0
Abstract (EN): The contribution of the aldehyde composition of wine spirit to the color changes in Port red wine was studied in model solutions. Malvidin 3-glucoside was shown to be very reactive towards catechin in the presence of different aldehydes: acetaldehyde, isovaleraldehyde, benzaldehyde, propionaldehyde, isobutyraldehyde, formaldehyde, and 2-methylbutyraldehyde. LC/MS data confirmed the formation of oligomeric pigments resulting from the reaction between the anthocyanin and the flavanol (colored products) and between 2 flavanol units (colorless products) mediated by each aldehyde assayed. The W-visible spectra of the colored pigments showed a lambda(max) bathochromically shifted relatively to the lambda(max) of original anthocyanins. All samples revealed a "blueing" and "darkening" color effects using the CIELAB system.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

Technological Optimization of Manufacture of Probiotic Whey Cheese Matrices (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Madureira, AR; Brandao, T; Gomes, AM; Pintado, ME; F. Xavier Malcata
Simultaneous determination of ketoacids and dicarbonyl compounds, key Maillard intermediates on the generation of aged wine aroma (2007)
Artigo em Revista Científica Internacional
Da Silva Ferrreira, AC; Reis, S; Rodrigues, C; Oliveira, C; De Pinho, PG
RHEOLOGICAL PROPERTIES OF HIGH-METHOXYL PECTIN AND LOCUST BEAN GUM SOLUTIONS IN STEADY SHEAR (1992)
Artigo em Revista Científica Internacional
DASILVA, JAL; Maria do Pilar Gonçalves; RAO, MA

Ver todas (31)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Reitoria da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-03-19 às 08:43:53 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias