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New HPLC method to determine ethyl carbamate in alcoholic beverages using fluorescence detection

Título
New HPLC method to determine ethyl carbamate in alcoholic beverages using fluorescence detection
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2002
Autores
P. Herbert
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
L. Santos
(Autor)
FEUP
M. Bastos
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
P. Barros
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 67
Páginas: 1616-1620
ISSN: 0022-1147
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-P6Q
Abstract (EN): A new methodology to the quantification of ethyl carbamate (EC) has been developed. This method allows the analysis by HPLC of ethyl carbarnate in samples of wine, fortified wine, and wine brandy, by a precolumn derivatization with 9-xanthydrol, and fluorescence detection. This does not require previous sample extraction or concentration. The method presents an average recovery of 96% among samples studied, a detection limit of 4.2 mug/L, and an average intermediate precision of 6.3%. The comparison of the results obtained for EC analysis on the same wine brandy samples by GC/MS and HPLC are statistically indistinguishable with 97.5% probability. The results of the analysis of 42 samples are presented.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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