Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Determinants of using university canteens

Determinants of using university canteens

Título
Determinants of using university canteens
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2013
Autores
Martins, Margarida
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Fialho, Catarina
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Ata de Conferência Internacional
Páginas: 286-290
International Conference on Culinary Arts and Sciences VIII – Global, Local and National Perspectives – ICCAS 2013
Porto, Portugal, 19 a 21 de Junho 2013
Classificação Científica
FOS: Ciências médicas e da saúde > Ciências da saúde
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
Abstract (EN): The present study aims to identify determinants of using university canteens. A randomly sample was selected from users of university canteens. A questionnaire was applied to canteen users during lunch period. Data collection involved socio-demographic and economic data of participants, reasons for using the canteen, determinants for searching for alternatives, as well as areas that need improvement in foodservice. University canteens are used, by most of surveyed students, with a frequency of 3 to 4 times per week, being the “social menu” the option mostly consumed. The location and cost of meals are the main reasons pointed by students for attending to the canteens. Furthermore, the limited variety of menus, along with the possibility of having meals at home and time spent, are the main factors that lead students looking for alternatives to the canteen. Several improvements were suggested such as increase menus variety and canteen sanitary conditions. Location, meal cost and opportunity for socialization were identified as main determinants for using university canteens. These results highlighted the need of offering quality and economic meals at university foodservices and providing pleasant environments well located for students’ meals.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: adarocha@fcna.up.pt
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Determinants of using university canteens (2013)
Poster em Conferência Internacional
Martins, Margarida; Fialho, Catarina; Rocha, Ada
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2023 © Reitoria da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2023-09-30 às 22:46:19 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias