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Protein Crystallization As a Process Step in a Novel Meso Oscillatory Flow Reactor: Study of Lysozyme Phase Behavior

Título
Protein Crystallization As a Process Step in a Novel Meso Oscillatory Flow Reactor: Study of Lysozyme Phase Behavior
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Filipa Castro
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
António Ferreira
(Autor)
FEUP
José A. Teixeira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fernando Rocha
(Autor)
FEUP
Revista
Vol. 16 7
Páginas: 3748-3755
ISSN: 1528-7483
Indexação
Classificação Científica
CORDIS: Ciências Tecnológicas > Engenharia > Engenharia química
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia química
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-P3Q
Abstract (EN): In the present work, it is reported for the first time the study of the applicability of a novel meso oscillatory flow reactor (meso-OFR) for protein crystallization as a process step. Crystallization assays carried out in the designed device enabled to derive a two-dimensional lysozyme phase diagram (lysozyme concentration against sodium chloride concentration). Results evidence the formation of several types of crystals (different size and shape), with a strong influence of salt concentration on crystal shape. Results also show that lysozyme remains active at the end of the experiments. Furthermore, it was possible to verify the reduction of the metastability zone when compared to lysozyme crystallization conducted under quiescent conditions. Induction times were also measured by online monitoring of the turbidity of the crystallization solution, obtained values being between 41 and 900 min. Beyond providing improved understanding of protein phase behavior under oscillatory flow mixing, the results are very promising regarding the feasibility of the designed methodology for protein crystallization as a process step.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Nome do Ficheiro Descrição Tamanho
Protein crystallization as a process step in a novel meso oscillatory flow reactor study of lysozyme phase behavior_Post-Print Post-Print version 2035.40 KB
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