Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > The level of food safety knowledge in food establishments in three European countries

The level of food safety knowledge in food establishments in three European countries

Título
The level of food safety knowledge in food establishments in three European countries
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Smigic, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição A pessoa não pertence à instituição A pessoa não pertence à instituição Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Djekic, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição A pessoa não pertence à instituição A pessoa não pertence à instituição Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Liz Martins, Margarida
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar email institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Sidiropoulou, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição A pessoa não pertence à instituição A pessoa não pertence à instituição Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Kalogianni, EP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição A pessoa não pertence à instituição A pessoa não pertence à instituição Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Food ControlImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 63
Páginas: 187-194
ISSN: 0956-7135
Editora: ELSEVIER SCI LTD
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
FOS: Ciências médicas e da saúde > Ciências da saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-0VK
Abstract: This study was performed with the aim to investigate and compare the level of food safety knowledge among food handlers in three different countries, Serbia, Greece and. Portugal, in different food establishments, namely restaurants, take-away places and catering companies. Total of 377 food handlers were involved in this study with 115 food handlers from Serbia (30.5%), 180 food handlers from Greece (47.7%) and 82 food handlers from Portugal (21.8%). For each participant, the knowledge score (KS) was calculated by dividing the sum of correct answers by the total number of questions. The average KS for all participants was 70.5%, with best overall KS that was obtained for Portuguese food handlers (72.6%), followed by Serbian (71.3%), whereas Greek food handlers showed lower scores (69.1%, p < 0.05). The biggest knowledge gaps that have been identified in relation to temperature control, source of contamination of foods and food-stuffs and high-risk foods can be used as a foundation for further improvements in food safety trainings.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: adarocha@fcna.up.pt
Notas: <a href="http://gateway.isiknowledge.com/gateway/Gateway.cgi?GWVersion=2&SrcAuth=Alerting&SrcApp=Alerting&DestApp=WOS&DestLinkType=FullRecord&KeyUT=000371191300025">Indexado na ISI Web of Science</a> <a href="http://www.scopus.com/record/display.url?eid=2-s2.0-84949664551&origin=inward">Indexado na Scopus</a>
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

4-Methylimidazole in soluble coffee and coffee substitutes (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Cunha, SC; Senra, L; Cruz, R; Susana Casal; Fernandes, JO
Why do small business butcher shops fail to fully implement HACCP? (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Vera Ramalho; Ana Pinto de Moura; Luis Miguel Cunha
Trans fatty acids in the Portuguese food market (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Costa, N; Cruz, R; Graça, Pedro; Breda, J; Susana Casal
Trans fatty acids in commercial cookies and biscuits: An update of Portuguese market (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Luisa Alexandra T Teixeira Santos; Rebeca Cruz; Susana Casal

Ver todas (62)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2019 © Reitoria da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2019-04-22 às 01:38:53 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais