Go to:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Start > Publications > View > Produção e consumo de carne: implicações ecológicas, éticas e nutricionais
Publication

Produção e consumo de carne: implicações ecológicas, éticas e nutricionais

Title
Produção e consumo de carne: implicações ecológicas, éticas e nutricionais
Type
Academic Work
Year
2011
Authors
Inês Antunes
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications Without AUTHENTICUS Without ORCID
Scientific classification
FOS: Medical and Health sciences > Health sciences
CORDIS: Health sciences
Associated Institutions
FCNAUP - Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto
Other information
Resumo (PT): As técnicas de produção alimentar têm vindo a alterar-se, evoluindo para métodos mais rápidos e economicamente mais rentáveis de obter alimentos. Contudo, estes métodos têm consequências ecológicas, éticas e nutricionais desastrosas. O consumo de água, a libertação de gases com efeito de estufa, desflorestação e a produção de resíduos são as consequências ecológicas mais evidentes. Eticamente verifica-se o total desrespeito pela natureza, tanto a nível animal como ecológico. O progresso das técnicas de produção de carne levou a um aumento da disponibilidade deste alimento e do seu consumo, o qual ultrapassa já as recomendações alimentares, tornando-se num problema do âmbito da nutrição. Isto gera um risco acrescido para a saúde, pela ingestão exagerada de macronutrientes e de suplementos químicos adicionados às rações animais.
Abstract (EN): The food production techniques have been changing and evolving into faster and more economically profitable methods of obtaining food. However, these methods have disastrous ecological, ethical and nutritional implications. Water consumption, greenhouse gases release, deforestation and waste production are the most evident ecological consequences. Ethically there is the total disrespect for nature, in both animal and ecological levels. The progress of meat production techniques leaded to an increased availability and consumption of this food which now exceeds the dietary recommendations, becoming a nutrition problem. This creates an increased risk to health by eating larger quantities of nutrients and chemical supplements added to animal feed.
Language: Portuguese
Type (Professor's evaluation): Scientific
Reference: ID ALEPH=145187
Documents
We could not find any documents associated to the publication.
Recommend this page Top
Copyright 1996-2024 © Reitoria da Universidade do Porto  I Terms and Conditions  I Acessibility  I Index A-Z  I Guest Book
Page created on: 2024-04-25 11:34:43 | Acceptable Use Policy | Data Protection Policy | Complaint Portal