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Controlled protein crystal nucleation in microreactors: the effect of the droplet volume versus high supersaturation ratios

Título
Controlled protein crystal nucleation in microreactors: the effect of the droplet volume versus high supersaturation ratios
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2020
Autores
Ferreira, J
(Autor)
FEUP
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F. Castro
(Autor)
FEUP
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Kuhn, S
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fernando Rocha
(Autor)
FEUP
Revista
Título: CrystEngCommImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 22
Páginas: 4692-4701
ISSN: 1466-8033
Indexação
Outras Informações
ID Authenticus: P-00S-GMF
Abstract (EN): Herein, the control of enhanced protein nucleation in microdroplets under high supersaturation ratios is discussed, where lysozyme is used as a model protein. This study is conducted to evaluate the influence of droplet volume on the size and number of crystals through isothermal and double-pulse temperature experiments performed in a droplet-based microreactor. Lysozyme concentration is estimated during and at the end of the crystallization experiments, based on analytical and experimental results, respectively. Furthermore, nucleation rate in microdroplets is calculated following a Poisson distribution, and crystal growth is assumed to be diffusion-controlled. Controlled and enhanced lysozyme nucleation is achieved in smaller droplet volumes and under certain double-pulse temperature conditions. The droplet volume effect becomes more important at lower supersaturation ratios as the crystal number follows the droplet volume increase, while at higher supersaturation ratios, the crystal number does not considerably vary with the droplet volume. Finally, the proposed analysis can be adopted as an experimental design tool and extended to the crystallization of other macromolecules.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 10
Documentos
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