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Sucrose crystal growth in the presence of dextran of different molecular weights

Título
Sucrose crystal growth in the presence of dextran of different molecular weights
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
Issam Khaddour
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
António Ferreira
(Autor)
FEUP
Luís Bento
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fernando Rocha
(Autor)
FEUP
Revista
Vol. 355
Páginas: 17-25
ISSN: 0022-0248
Editora: Elsevier
Indexação
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
INSPEC
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia dos materiais
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-5FT
Abstract (EN): The effects of variable concentrations of different molecular weight fractions of dextran on the interfacial free energies and the kinetic coefficients of the overall linear growth rates of the sucrose crystal were evaluated at 40 and 50 degrees C. Dextrans-reducing effects on the interfacial free energy increased the overall linear growth rates of sucrose at 40 degrees C. Further, dextrans-reducing effects of the growth kinetic coefficients resulted in lower growth rates of the sucrose crystals at 50 degrees C. Impurity effectiveness factor, differential heat of adsorption and Langmuir isotherm constant were determined, for the used dextrans, at 50 degrees C and relative supersaturation of 0.161. The dextran of molecular fraction of 2000 kilo Daltons (kDa) showed considerably high effectiveness factor in comparison with the dextrans of molecular fractions of 70 and 250 kDa. Role of dextran in retarding the advancement of the growth steps in the vicinity of its incorporation on the face (100) of the sucrose crystal is pointed out using AFM technique.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
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