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Publicações

Effects of addition of sucrose and salt, and of starvation upon thermotolerance and survival during storage of freeze-dried Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus

Título
Effects of addition of sucrose and salt, and of starvation upon thermotolerance and survival during storage of freeze-dried Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Carvalho, AS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Silva, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ho, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Teixeira, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Gibbs, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 68
Páginas: 2538-2541
ISSN: 0022-1147
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-FBS
Abstract (EN): Increased survival of freeze-dried cells of Lactobacillus bulgaricus was observed when the drying medium was supplemented with sucrose; however, the magnitude of such protection was dependent on the growth medium used. Supplementing the growth medium with NaCl markedly increased survival of dried cells, and only a small effect was exerted by the composition of the drying medium or prior to starvation of cells. The D-57 values of Lactobacillus bulgaricus cells grown in MRS were about half of those of cells grown in MRS supplemented with sucrose, with sucrose plus NaCl, or with NaCl.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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