Go to:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Start > Publications > View > 50 Super alimentos portugueses (+ 10!): ganhe saúde consumindo o que é nosso
Publication

Publications

50 Super alimentos portugueses (+ 10!): ganhe saúde consumindo o que é nosso

Title
50 Super alimentos portugueses (+ 10!): ganhe saúde consumindo o que é nosso
Type
Book
Year
2012
Authors
Carvalho, Pedro
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications Without AUTHENTICUS Without ORCID
Teixeira, Vitor Hugo
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications View Authenticus page View ORCID page
Scientific classification
FOS: Medical and Health sciences > Health sciences
CORDIS: Health sciences
Other information
Resumo (PT): "Quantas vezes deixamos de comer uma laranja à noite porque <<mata>>? E quantas vezes não comemos ovos ou camarão por causa do colesterol? Em 50 Super Alimentos Portugueses os nutricionistas Pedro Carvalho e Vitor Hugo Teixeira elegem alimentos produzidos no nosso país e aproveitam para contar a sua história e apelar ao seu consumo, mas também para desfazer mitos e facultar informação relevante. Ao ler este livro percebemos que as amêijoas à Bulhão Pato são um verdadeiro shot de ferro e de vitamina B12, que a castanha é um tesouro nutricional, e que a famosa <<trilogia da esplanada>>, da qual fazem parte os tremoços, os amendoins e a cerveja, pode ter benefícios para a saúde. Além das certezas confirmadas sobre os benefícios de alimentos como a sardinha, o salmão, a couve galega ou os bróculos, em 50 Super Alimentos Portugueses somos também surpreendidos com algumas preciosidades nutricionais que desconhecemos: o poder antioxidante dos orégãos, o cálcio existente nas espinhas das sardinhas, entre muitas outras surpresas. Escrito de forma simples, directa e bem-disposta, este livro apresenta um B.I. nutricional e uma receita para cada um dos 50 alimentos eleitos. E acrescenta mais 10: cinco alimentos que, não sendo nossos, estão de tal forma enraizados na gastronomia lusa que são uma espécie de filhos adoptivos, e outros, os healthy guilty pleasures, que em pequenas doses fazem bem ao corpo e à alma." (Fonte: badana da capa do livro)
Language: Portuguese
Type (Professor's evaluation): Scientific
Contact: pedrocarvalho@fcna.up.pt
Notes: Obra de divulgação
No. of pages: 272
ISBN: 978-989-8461-32-2
License type: Click to view license CC BY-NC
Documents
File name Description Size
Imagem1 46.78 KB
Related Publications

Of the same authors

Impact of the beverage sweetness on thirst sensation and on energy and fluid intake throughout the day (2013)
Poster in a National Conference
Carvalho, Pedro; Sousa, Mónica; Barros, Renata; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Teixeira, Vitor
Similar recovery after ingesting a commercial or homemade beverage following an exhaustive eccentric protocol (2014)
Poster in an International Conference
Teixeira, Vitor ; Sousa, Mónica ; Brito, João ; Carvalho, Pedro ; Guimarães, João ; Soares, José
Pedagogical and learning outcomes after a webinar in university students (2012)
Poster in an International Conference
Barros, Renata ; Campos, Maria; Carvalho, Pedro; Teixeira, Vitor Hugo; Chilro, Rui; Moreira, André; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro
Obesity increases prevalent and incident asthma and worsens asthma severity: evidence from the Portuguese National Health Survey (2010)
Poster in an International Conference
Barros, Renata; Moreira, André; Padrão, Patrícia; Teixeira, Vítor Hugo; Carvalho, Pedro ; Delgado, Luís; Moreira, Pedro

See all (37)

Recommend this page Top
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Terms and Conditions  I Acessibility  I Index A-Z
Page created on: 2025-08-06 at 18:33:11 | Privacy Policy | Personal Data Protection Policy | Whistleblowing