Go to:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Start > Publications > View > Azeite e saúde
Publication

Publications

Azeite e saúde

Title
Azeite e saúde
Type
Article in National Scientific Journal
Year
2012
Authors
Rodrigues, Marina
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications Without AUTHENTICUS Without ORCID
Ferreira, Ana
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications Without AUTHENTICUS Without ORCID
Rocha, Marta
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications Without AUTHENTICUS Without ORCID
Padrão, Patríca
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications View Authenticus page View ORCID page
Journal
No. 15
Pages: 14-18
ISSN: 2182-7230
Scientific classification
FOS: Medical and Health sciences
CORDIS: Health sciences
Other information
Resumo (PT): Na bacia do Mediterrâneo, o azeite, juntamente com os hortofrutícolas e o pescado, é um componente- chave da alimentação desta região, sendo considerado importante na preservação da saúde da população. Os dados epidemiológicos sugerem que a Alimentação Mediterrânica pode ter efeitos protectores contra várias doenças, sendo argumentado que são os polifenóis, o esqualeno e o ácido oleico, que conferem ao azeite as suas propriedades de promoção da saúde. O consumo de azeite virgem tem sido associado a uma diminuição da probabilidade de ocorrência de cancro, doenças cardiovasculares, obesidade e diabetes.
Language: Portuguese
Type (Professor's evaluation): Scientific
Contact: patriciapadrao@fcna.up.pt
Notes: Indexação: desconhecida (revisto em Março 2013). (Fonte: http://www.apn.org.pt/scid/webapn/defaultCategoryViewOne.asp?categoryID=857)
License type: Click to view license CC BY-NC
Documents
File name Description Size
azeite 271.17 KB
Related Publications

Of the same journal

Vitamina D: uma verdadeira hormona. (2008)
Article in National Scientific Journal
Pereira, Fábio; Almeida, Maria Daniel Vaz de
Tratamento Nutricional da Glicogenose Tipo IA (2003)
Article in National Scientific Journal
Carla Morgado
The effect of a nutrition education intervention on school-age boys attending a sports camp (2014)
Article in National Scientific Journal
Silva, C.S.; Teixeira, Vitor Hugo; Carvalho, Pedro
Satisfação no trabalho numa empresa de restauração pública (2010)
Article in National Scientific Journal
Silva, Joana ; Graça, Pedro; Costa, Alexandra
Reliability of the Meals in Our Household Questionnaire in Portuguese Preschool Children (2014)
Article in National Scientific Journal
Sancho, Teresa; Pinto, Ezequiel; Moreira, Rita; Mota, J.; Vale, Susana; Moreira, Pedro

See all (47)

Recommend this page Top
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Terms and Conditions  I Acessibility  I Index A-Z
Page created on: 2025-09-24 at 07:13:05 | Privacy Policy | Personal Data Protection Policy | Whistleblowing | Electronic Yellow Book