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Planeamento de refeições vegetarianas para crianças em restauração coletiva: Princípios Base

Title
Planeamento de refeições vegetarianas para crianças em restauração coletiva: Princípios Base
Type
Book
Year
2016
Authors
Lobato. L.
(Author)
Other
The person does not belong to the institution. The person does not belong to the institution. The person does not belong to the institution. Without AUTHENTICUS Without ORCID
Silva, S.G.
(Author)
Other
The person does not belong to the institution. The person does not belong to the institution. The person does not belong to the institution. Without AUTHENTICUS Without ORCID
Cramês, M.
(Author)
Other
The person does not belong to the institution. The person does not belong to the institution. The person does not belong to the institution. Without AUTHENTICUS Without ORCID
Santos, Cristina
(Author)
FCNAUP
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Scientific classification
CORDIS: Health sciences
FOS: Medical and Health sciences
Other information
Resumo (PT): O preço e as dificuldades de gestão têm sido frequentemente evocados como obstáculos à introdução de ementas vegetarianas na restauração coletiva. Utilizando como exemplo, um grupo exigente como é o das crianças, apresenta-se um exercício técnico e de gestão demonstrando que é possível a produção deste tipo de refeições a custos similares às refeições convencionais (não vegetarianas). Apresentam-se também soluções que podem contribuir para uma gestão local mais autónoma e participada dos espaços coletivos de alimentação, onde a presença de vegetais de produção local pode contribuir para a melhoria da qualidade nutricional e ambiental das refeições servidas.
Abstract (EN): The price and management difficulties have often been mentioned as obstacles to the introduction of vegetarian menus in mass catering. Using as an example, a demanding group as are children, we present a technical and management exercise demonstrating that it is possible to produce this type of meals at similar cost to conventional meals (non-vegetarian). Solutions are also presented that can contribute to a more autonomous, local and participatory management of these public spaces where the presence of local production of vegetables can contribute to improving the nutritional and environmental quality of the meals served.
Type (Professor's evaluation): Scientific
Notes: Programa Nacional para a Promoção da Alimentação Saudável
ISBN: 978-972-675-253-0
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