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The Effect of Ammoniun Sulfate on the Solubility of Amino Acids in Water at 298.15 K and 323.15 K

Título
The Effect of Ammoniun Sulfate on the Solubility of Amino Acids in Water at 298.15 K and 323.15 K
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2009
Autores
Luísa A. Ferreira
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Simão P. Pinho
(Autor)
FEUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 41 2
Páginas: 193-196
ISSN: 0021-9614
Editora: Elsevier
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
Publicação em Scopus Scopus
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia química
Outras Informações
Abstract (EN): Using the analytical gravimetric method the solubility of glycine, dl-alanine, l-isoleucine, l-threonine, and l-serine in aqueous systems of (NH4)2SO4, at (298.15 and 323.15) K, were measured for salt concentrations ranging up to 2.0 molal. In the electrolyte molality range studied the experimental observations showed that ammonium sulfate is a salting-in agent for most of the amino acids studied. Furthermore, the change of the relative solubility with electrolyte concentration shows a maximum, which makes the representation of the data by a simple empirical correlation such as the Setschenow equation difficult. For the development and evaluation of a robust thermodynamic framework that makes it possible to more profoundly understand aqueous amino acid solutions with ammonium sulfate additional experimental information is needed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
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