Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Development and Validation Method for Simultaneous Quantification of Phenolic Compounds in Natural Extracts and Nanosystems

Development and Validation Method for Simultaneous Quantification of Phenolic Compounds in Natural Extracts and Nanosystems

Título
Development and Validation Method for Simultaneous Quantification of Phenolic Compounds in Natural Extracts and Nanosystems
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2013
Autores
Sara Baptista da Silva
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ana Oliveira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Domingos Ferreira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Bruno Sarmento
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Manuela Pintado
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 24
Páginas: 638-644
ISSN: 0958-0344
Editora: Wiley-Blackwell
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-006-6AW
Abstract (EN): IntroductionSage and savoury (Salvia sp. and Satureja montana, respectively) are plants used in traditional medicine. The quality control of their herbal formulations is of paramount concern to guarantee the expected biological activity of their anti-oxidant compounds. ObjectiveTo establish a simple and effective high-performance liquid chromatographic (HPLC) method to evaluate simultaneously quercetin and rosmarinic acid, in a pure form, in natural extracts (sage and savoury), and encapsulated into chitosan nanoparticles. MethodsChromatography was performed on an RP C-18-column, in a gradient mode with a mobile phase comprising methanol:formic acid:water 92.5:2.5:5 (v/v) at a flow rate of 0.75mL/min and at wavelength of 280nm. ResultsThe method was specific, linear in the range of 0.05-1mg/mL (R-2=1.00), precise at the intraday and interday levels, accurate (recovery rate 90.50.6%), and robust to changes in equipment conditions. ConclusionThe method established was effective for quercetin and rosmarinic acid characterisation in natural extracts and in chitosan nanoparticles, allowing the loading capacity determination, the association efficiency as well as the in vitro release. Copyright (c) 2013 John Wiley & Sons, Ltd. This study shows a new HPLC method validated to simultaneous quantification of rosmarinic acid and quercetin in natural extracts and chitosan nanoparticles. This method is also able for detection and quantification of other phenolic and flavanoid compounds in natural matrix.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Guest Editorial - XXVIth International Conference on Polyphenols (ICP 2012) (2013)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Victor de Freitas; Comte, G; Santos Buelga, C
Variation of the essential oil content and composition in leaves from cultivated plants of Hypericum androsaemum L. (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Guedes, AP; Amorim, LR; Vicente, A; Fernandes Ferreira, M
Piper betle Leaves: Profiling Phenolic Compounds by HPLC/DAD-ESI/MSn and Anti-cholinesterase Activity (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Federico Ferreres; Andreia P Oliveira; Angel Gil Izquierdo; Patricia Valentao; Paula B Andrade
Phenolic Profiling of Portuguese Propolis by LC-MS Spectrometry: Uncommon Propolis Rich in Flavonoid Glycosides (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Soraia I Falcao; Nuno Vale; Paula Gomes; Maria R M Domingues; Cristina Freire; Susana M Cardoso; Miguel Vilas Boas
Ellagic Acid and Derivatives from Cochlospermum angolensis Welw. Extracts: HPLC-DAD-ESI/MSn Profiling, Quantification and In Vitro Anti-depressant, Anti-cholinesterase and Anti-oxidant Activities (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Federico Ferreres; Clara Grosso; Angel Gil Izquierdo; Patricia Valentao; Paula B Andrade

Ver todas (12)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Centro de Desporto da Universidade do Porto I Termos e Condições I Acessibilidade I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-11-02 às 05:16:23 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico